ING is derde grote bank die klanten over rente vergoedt

ING is derde grote bank die klanten over rente vergoedt

ING is de derde van de grote Nederlandse banken geworden die zegt dat het gaat gebeuren klanten compenseren die te hoge rentetarieven betaalden op sommige variabele leningen.

Klachteninstantie Kifid oordeelde eerder dit jaar dat een aantal banken, waaronder ING, de marktrente onvoldoende volgde bij het berekenen van de rentetarieven op variabele consumptieve leningen.

ING zei te verwachten dat de compensatie zou gelden voor 10% van de contracten voor krediet met variabele rente en dat het in het derde kwartaal een voorziening van € 180 miljoen had genomen om ervoor te betalen.

ABN Amro zei in september dat het zo’n 250 miljoen euro aan schadevergoeding zou uitbetalen. De Rabobank deed in augustus een soortgelijke stap en zei dat zo’n 150.000 klanten tussen de € 100 en € 200 zouden krijgen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment