Inflatie daalt licht in april, blijkt uit vroege Europese cijfers

Inflatie daalt licht in april, blijkt uit vroege Europese cijfers

De Nederlandse inflatie blijft volgens Europese methoden op een recordhoog niveau, met in april een voorlopig cijfer van 11,2%, meldt het Nationaal Bureau voor de Statistiek CBS zei op vrijdag.

In maart was het Europese cijfer 11,7%, het vierde hoogste tarief binnen de eurozone. De volledige Europese cijfers worden later op vrijdag gepubliceerd.

De daling van de inflatie is niet verwonderlijk, aangezien de olie- en gasprijzen in april daalden na forse stijgingen als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Tegelijkertijd wordt voedsel echter steeds duurder: de prijzen stegen in april met 7,2%, tegen 5,5% in maart, aldus het CBS.

Berekend volgens Nederlandse methoden, inclusief de impact van huurwoningen, kwam de inflatie in maart uit op 9,7%, zei het CBS eerder deze maand.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment