Inflatie blijft hoog naarmate energie-, voedsel- en meubelprijzen stijgen

Inflatie blijft hoog naarmate energie-, voedsel- en meubelprijzen stijgen

De Nederlandse officiële inflatie daalde met 0,2 procentpunt tot 6,2% in februari, Dat meldt het nationale statistiekbureau CBS donderdag.

De verschuiving was grotendeels te wijten aan veranderende energieprijzen, die in februari maand op maand licht daalden, aldus het bureau. In januari waren de energieprijzen 88% hoger dan een jaar geleden, in februari met 77%.

Meubilair en voedsel waren ook duurder omdat de impact van hogere energieprijzen doorsijpelt naar de industrie, aldus het CBS.

In tegenstelling tot de geharmoniseerde EU-inflatieberekeningen is het Nederlandse inflatiecijfer inclusief de ontwikkeling van huurwoningen. Volgens EU-methodes is de inflatie in Nederland 7,3%, aldus het CBS.

De overheid zei op woensdag dat het maatregelen zou nemen om de koopkracht van de laagste inkomens te herstellen vanwege de hoge inflatie. Details worden nog uitgewerkt.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment