IND versnelt gezinshereniging vluchtelingen, een op de drie aanvragen loopt vertraging op

IND versnelt gezinshereniging vluchtelingen, een op de drie aanvragen loopt vertraging op

De Nederlandse immigratiedienst IND gaat haar procedures voor de hereniging van vluchtelingengezinnen versnellen, nadat bleek dat een op de drie verzoeken langer duurt dan de wettelijke zes maanden.

Vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben gekregen, kunnen een aanvraag indienen om naaste familieleden naar Nederland te laten komen, maar het proces om ze hierheen te brengen loopt vaak vast in administratieve rompslomp, vooral als de partner of kinderen van de vluchteling niet over de juiste papieren beschikken.

De IND overweegt nu om op een andere manier de papieren te controleren die nodig zijn om te bewijzen dat partners echt samen zijn en dat kinderen biologische nakomelingen zijn.

In het geval van kinderen kan bijvoorbeeld een dna-controle of interview wat ontbrekend papierwerk vervangen, of kan de dna-controle worden overgeslagen als alle andere informatie is verstrekt, aldus omroep NOS.

De dienst verwacht dat dit zo’n 9.000 aanvragen zal versnellen die momenteel in behandeling zijn. Er worden gemiddeld 250 verzoeken om gezinshereniging per week gedaan, nu de meeste reisbeperkingen vanwege het coronavirus zijn opgeheven.

Vluchtelingenorganisatie Vluchtelingenwerk juichte de nieuwe aanpak toe en vertelde persbureau ANP dat de huidige regels ‘streng en onrealistisch’ zijn.

De nieuwe procedure geeft vluchtelingen ‘het voordeel van de twijfel’ en maakt het vluchtelingenbeleid menselijker, aldus de organisatie.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment