IND heeft niet genoeg personeel of geld om asielaanvragen zorgvuldig af te handelen

IND heeft niet genoeg personeel of geld om asielaanvragen zorgvuldig af te handelen

De Nederlandse immigratiedienst IND heeft niet genoeg geld of personeel om asielverzoeken altijd goed te beoordelen, zeiden inspecteurs van het ministerie van Justitie in een nieuw verslag op dinsdag.

‘Dit vergroot het risico dat IND-medewerkers subjectieve beslissingen nemen over het al dan niet mogen blijven van mensen in Nederland op basis van onvolledige informatie’, aldus de dienst in een verklaring.

De inspecteurs stellen dat de beoordeling van asielaanvragen complexer is geworden en het tekort aan ervaren personeel ertoe leidt dat relatieve nieuwkomers worden gevraagd om beslissingen te nemen zonder voldoende tijd te hebben om zich goed voor te bereiden.

Ook IND-medewerkers staan ​​onder druk om asielverzoeken snel af te handelen, zeker gezien de achterstand die al is opgebouwd. Dit heeft ertoe geleid dat het personeel pauzes overslaat en in het weekend werkt, zeggen de inspecteurs.

Het ministerie van Justitie moet financiële middelen beschikbaar stellen om ervoor te zorgen dat de afdeling voldoende capaciteit heeft. Daarnaast moet de IND er zelf voor zorgen dat haar medewerkers voldoende tijd hebben om de informatie te verzamelen die nodig is om tot een ‘gefundeerde beslissing’ te komen, aldus de inspecteurs.

Vertraging in behandeling asielverzoeken leidde tot uitkering door IND tientallen miljoenen euro’s schadevergoeding aan vluchtelingen die te lang moesten wachten, maar dat systeem eindigde vorig jaar.

Vluchtelingenwerkgroep Vluchtelingenwerk Nederland zegt dat de kritiek de laatste is in een lange rij kritische berichten over de immigratiedienst. De IND besteedt onvoldoende aandacht aan het menselijke aspect bij het uitoefenen van hun werk en ‘de gevolgen hiervan voor vluchtelingen kunnen zeer ernstig zijn’, zegt een woordvoerder tegen persbureau ANP.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment