Inbraken opnieuw met een vijfde gedaald omdat mensen thuis blijven door coronavirus

Inbraken opnieuw met een vijfde gedaald omdat mensen thuis blijven door coronavirus

Verzekeringsgroep Interpolis had begin deze week 21.600 inbraken geregistreerd, een daling van 23% ten opzichte van 2020. AD gemeldn vrijdag.

In 2020 waren er 30.557 inbraken – 20% minder dan in 2019, omdat het coronavirus meer mensen thuis hield.

Het AD zegt dat de ‘spectaculaire’ daling van het aantal inbraken een weerspiegeling is van de strenge coronavirusregels tussen januari en april, en dat het aantal inbraken weer toenam toen de avondklok en de lockdown werden opgeheven.

De daling van het aantal inbraken was het grootst in de provincie Drenthe, waar het totaal met 34% daalde, maar in buurland Groningen was de daling slechts 6%. In Amsterdam en Rotterdam daalde het aantal inbraken met 30%.

De cijfers die Interpolis gebruikt om haar monitor samen te stellen, zijn afkomstig uit politierapporten en andere openbare bronnen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment