Inbeslagnames van cocaïne in Rotterdamse haven bereikt nieuw hoogtepunt, totale straatwaarde ruim € 5 miljard

Inbeslagnames van cocaïne in Rotterdamse haven bereikt nieuw hoogtepunt, totale straatwaarde ruim € 5 miljard

Douanebeambten in de Rotterdamse haven namen vorig jaar cocaïne in beslag met een straatwaarde van meer dan 5 miljard euro, of in totaal 70 ton van de klasse A-drug, de Telegraaf zei maandag.

In andere havens en op Schiphol werd nog eens twee ton aangetroffen. In totaal waren de inbeslagnames in 2021 75% hoger dan in 2020, aldus de krant.

Het totaal werd opgedreven door de vondst van 4,2 ton van de drug in een partij bananen uit Ecuador, net voor het einde van het jaar.

De politie arresteerde ook 198 mensen die stonden te wachten of betrokken waren bij het verwijderen van de drugs uit zeecontainers – van wie sommigen meerdere keren werden opgepakt. Eén werd negen keer gearresteerd, aldus de krant.

In september publiceerde de Europese politieorganisatie Europol een rapport waarin staat dat het toegenomen gebruik van zeecontainers om drugs te verstoppen de havens van Antwerpen, Rotterdam en Hamburg tot het nieuwe epicentrum van de Europese cocaïnemarkt heeft gemaakt.

Hoewel Antwerpen de grootste aankomsthaven voor cocaïne is, is het grootste deel van de drugs ‘waarschijnlijk bedoeld voor organisaties die vanuit Nederland opereren, van waaruit de cocaïne verder wordt gedistribueerd naar andere Europese bestemmingen,’ aldus Europol.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment