In Rotterdam zijn Leefbaar verreweg de winnaars – alweer

In Rotterdam zijn Leefbaar verreweg de winnaars – alweer

In Rotterdam blijft lokale partij Leefbaar Rotterdam veruit de grootste partij in de gemeenteraad van 45 zetels met 11 zetels, ofwel 21,3% van de stemmen. Leefbaar, opgericht door de vermoorde extreemrechtse politicus Pim Fortuyn, neemt een meer gematigde toon aan sinds het in 2018 werd buitengesloten van de lokale overheid.

De stad wordt momenteel geregeerd door een onwaarschijnlijk liberaal-socialistisch-christelijke alliantie van zes partijen – de VVD, GroenLinks, D66, PvdA, CDA en de ChristenUnie-SGP.

Dit keer winnen de VVD en GroenLinks allebei vijf zetels, terwijl D66, de PvdA en Denk vier zetels hebben. Vier partijen hebben twee zetels gewonnen – de dierenvriend PvdD en 50+, terwijl nieuwkomers Bij1 en Volt er ook twee hebben. Extreem rechts Forum voor Democratie heeft één zetel gewonnen.

Leefbaar-leider Robert Simons neemt het voortouw bij het vormen van een nieuwe coalitie, maar blijft tot nu toe stil over wie zijn favoriete partners zijn. Tijdens de campagne sluit geen enkele partij samenwerking met Leefbaar uit – en als ze dat doen, zijn er zeven of acht partijen nodig om een ​​werkbare coalitie te vormen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment