In een brouwerij of in het gezelschap van giraffen: rare stemlokalen

In een brouwerij of in het gezelschap van giraffen: rare stemlokalen

Gemeenten trekken alles uit de kast om mensen aan te moedigen om dit jaar bij de lokale verkiezingen te stemmen, en locaties zo divers als dierentuinen en brouwerijen worden volgende week tijdelijke stembureaus, Nu.nl rapporten.

In Hilvarenbeek kunnen mensen stemmen op safaripark Beekse Bergen, waarbij de eerste duizend kiezers een gratis toegangsbewijs voor het park krijgen.

Jongere en misschien wat terughoudender Hilvarenbeekse kiezers zijn welkom bij jongerencentrum The Box waar een dj is ingehuurd om hen te motiveren de reis te maken.

Ook zal er gestemd worden in Madurodam, het Haagse miniatuurdorp, GaiaZOO in Kerkrade en theater Castellum of het openluchthistorisch park Archeon in Alphen aan den Rijn.

In Leiden kan men stemmen en tegelijk museum Lakenhal bezoeken, terwijl in Weesp bij brouwerij de Wispe zeker massa’s mensen komen opdagen om te stemmen. In Amsterdam wordt het voormalige planetarium aan de Gaasperplas gebruikt als stemlokaal.

In Oudewater heeft de gemeente zelfs een beiaardier ingeschakeld om ‘verkiezingsliedjes’ te spelen om de mensen in stemming te brengen.

Hoe te stemmen?

Treinstations, kerken en zelfs tankstations langs snelwegen worden vaak overdag stembureaus. In totaal zijn er meer dan 9.000 locaties waar u landelijk kunt stemmen.

Hoewel de lokale verkiezingen officieel op woensdag plaatsvinden, net als bij de algemene verkiezingen vorig jaar, gaan er op 14 en 15 maart ook enkele stembureaus open om mensen die grote groepen willen mijden toe te laten.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment