In Den Haag wint Richard de Mos weer, maar D66 boekt de meeste winst

In Den Haag wint Richard de Mos weer, maar D66 boekt de meeste winst

In Den Haag blijft Groep de Mos, de lokale partij onder leiding van Richard de Mos, de grootste partij in de gemeenteraad, met steun om negen zetels te winnen, met 95% van de stemmen geteld. Dit ondanks de dreiging van juridische stappen die boven De Mos hangt, die is beschuldigd van corruptie.

Challenger D66 voegde twee zetels toe in Den Haag om acht te nemen in de 45 zetelsraad. De VVD blijft ongewijzigd op 7, GroenLinks blijft op vijf en het CDA op drie.

De huidige raad is een vijfpartijencoalitie van VVD, D66, GroenLinks, CDA en PvdA, maar De Mos zal als grootste partij voor de tweede keer het voortouw nemen om een ​​nieuwe coalitie te vormen.

De PVV verloor een van haar twee raadsleden, terwijl Forum voor Democratie waarschijnlijk één zetel zal winnen, waardoor de extreemrechtse stemmen effectief worden verdeeld.

De opkomst in Den Haag was slechts 42%, zes procentpunten minder dan vier jaar geleden.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment