In april gaan vijf Utrechtse bars open om de coronavirusregels te testen

Foto: DutchNews.nl

Vijf bars in Utrecht mogen volgende maand vier dagen hun deuren openen voor geregistreerde klanten, als onderdeel van een experiment om coronavirusmaatregelen te testen.

Onderzoekers van het TNO-instituut willen onderzoeken hoe eigenaren, barpersoneel en gokkers omgaan met de coronavirusregels en meer te weten komen over hoe ze met elkaar omgaan.

Gasten en personeel dienen vooraf aangemeld te zijn en een negatieve coronavirus-test aan de deur te tonen. Mensen kunnen bezoeken van 1,5 uur of drie uur boeken en het experiment vindt plaats van woensdag 14 april tot en met zaterdag.

De proef wordt ondersteund door gemeente en rijk, gezondheidscommissie Utrecht en horeca. De cafés die deelnemen zijn Hofman, de Beurs, Ubica, VinVin en ‘t Oude Pierement

Nederland heeft al een reeks experimenten uitgevoerd om te testen hoe evenementen tijdens de pandemie veilig kunnen worden georganiseerd.

En volgens omroep RTL werkt de regering aan plannen waarmee tienduizenden mensen in april kunnen deelnemen aan soortgelijke testpilots met musea, theaters, casino’s en dierentuinen.

De testen zullen in gecontroleerde setting plaatsvinden op locaties in het hele land. De ministers gaan donderdag dieper in op het plan, aldus RTL.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment