Impact van belastingwijzigingen op salarissen wordt opgeslokt door inflatie

Impact van belastingwijzigingen op salarissen wordt opgeslokt door inflatie

Belasting- en premiewijzigingen die dit jaar van kracht zijn geworden, zullen volgens de salarisverwerkingsbedrijf ADP.

Meer dan dat, de inflatie zal de impact van elke loonsverhoging compenseren, zei ADP in zijn update over de salarisimpact van 2022. De inflatie zal naar verwachting tussen de 3,8% en 5% bedragen in 2022.

Gemiddelde loontrekkenden kunnen verwachten dat hun nettoloon met ongeveer € 9 per maand zal stijgen, zei ADP, terwijl parttimers met een laag inkomen hun loonpakket misschien iets kleiner zullen zien.

Minimumloontrekkers krijgen een verhoging van € 19 per maand, terwijl mensen die twee keer het gemiddelde verdienen – of ongeveer € 6.000 per maand – € 24 extra mee naar huis nemen.

Het bureau waarschuwde ook voor de impact van de nieuwe belastingvrije toeslag van € 2 per dag die werkgevers vanaf 2022 aan thuiswerkend personeel mogen uitbetalen. Mensen die een dag of meer per week permanent thuiswerken, hebben geen recht meer op een reiskostenvergoeding op die dagen, vaak veel meer.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment