Hybride thuiswerken is een blijvertje, zeggen bedrijven

Hybride thuiswerken is een blijvertje, zeggen bedrijven

Ongeveer tweederde van de bedrijven waar het mogelijk is om zowel thuis als op kantoor te werken zal dit blijven doenDat blijkt uit nieuw onderzoek van het CBS.

Het onderzoek, dat is gebaseerd op cijfers die zijn verzameld uit een grote verscheidenheid aan bronnen, laat zien dat grote bedrijven – die met meer dan 250 werknemers – het meest waarschijnlijk zullen evolueren naar een vorm van permanent hybride werken.

Driekwart van de grote bedrijven zegt in deze richting te gaan en 56% is van plan dit actief te stimuleren.

Ook kleinere bedrijven, goed voor zo’n 60% van de Nederlandse banen, zien hybride werken doorgaan, maar slechts 34% zegt dit direct te willen stimuleren, zo blijkt uit het CBS-onderzoek.

Bedrijven die zich richten op informatie en communicatie zullen het meest geneigd zijn om thuis te werken, evenals vastgoedbedrijven en gespecialiseerde zakelijke dienstverlenende bedrijven zoals reclame en administratie.

Ongeveer 28% van de bedrijven zegt echter dat hun activiteiten zich voor de meeste medewerkers niet lenen voor hybride werken.

Onderzoek gepubliceerd in oktober toonde aan dat een duidelijke meerderheid van de werknemers – 74% – de hybride vorm van werken wil behouden die tijdens de pandemie is ontwikkeld, waarbij kortere reistijden en flexibele werkuren de belangrijkste voordelen zijn.

Slechts 10% van de mensen die momenteel thuis werken, zegt hier mee te willen stoppen.

Kosten

Ook geven steeds meer werkgevers hun personeelskosten voor thuiswerken, blijkt uit een in juli gepubliceerd onderzoek van de werkgeversadviesgroep AWVN onder 450 bedrijven.

Meer dan de helft van de respondenten van het onderzoek zei dat ze nu thuiswerkbetalingen deden, variërend van € 26 tot € 43 per maand, vergeleken met slechts 20% zes maanden geleden.

Gezinsbestedingsinstituut Nibud berekende eerder dat thuiswerken zo’n € 2 per dag kost.

Het huidige advies van de regering is dat mensen thuis moeten werken, tenzij ze er niet omheen kunnen om naar kantoor te gaan.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment