Huurprijzen stijgen weer, grenzen open en nieuwe expats

Huurprijzen stijgen weer, grenzen open en nieuwe expats

De huurprijzen in de vrije woningbouw stijgen weer na een daling van het afgelopen jaar, zo blijkt uit het laatste kwartaalbericht van woningbouwplatform Pararius.

De gemiddelde huren voor nieuwe contracten stegen met 2,5% op jaarbasis en stegen in alle vijf grote Nederlandse steden – Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Utrecht.

In Amsterdam, waar de huren buiten de huurgecontroleerde sector in het tweede kwartaal met 7% daalden, steeg de prijs van een vierkante meter met 1,6% tot € 22,44 – of gemiddeld € 1.485 voor een flat van 65 vierkante meter.

De prijzen stegen het meest – 8% – in Eindhoven, waardoor een nieuw contract voor een flat van 65 vierkante meter naar € 965 kwam. In Utrecht stegen de huren 5%, in Den Haag en Rotterdam 2%.

De daling van de huren in het afgelopen jaar werd ingegeven door reisbeperkingen in verband met het coronavirus, waardoor sommige internationale werknemers het land uit werden gehouden en de verhuur van toerisme vrijwel werd stopgezet, zei Pararius. In sommige gevallen verlaagden verhuurders de prijzen om hun eigendommen te vullen, maar nu de reisbeperkingen grotendeels zijn opgeheven, verhogen ze de prijzen weer.

‘We merken een enorme toename van het aantal contact- en informatieverzoeken via de Engelse versie van onze websiteHet is dan ook niet meer dan logisch dat de huren het afgelopen kwartaal weer zijn gestegen’, zegt topman Jasper de Groot van Pararius.

Het tekort aan woningen dat buiten de gereguleerde sector valt – slechts 7% van de totale markt – helpt ook de prijzen op te drijven, zei hij. De huidige politieke focus op het vergroten van het aanbod van sociale huurwoningen – met een huurprijs van minder dan €752 – gaat daar niets aan veranderen, stelt De Groot.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment