Huurprijzen blijven stijgen, meer gemeubileerd vastgoed op de markt

Huurprijzen blijven stijgen, meer gemeubileerd vastgoed op de markt

Huurprijzen in de niet-huurgecontroleerde sector blijven stijgen, met een gemiddelde stijging van 6,7% voor nieuwe huurders in het eerste kwartaal van dit jaar, blijkt uit onderzoek van verhuur huisvestingsplatform Pararius.

De stijging is het sterkst voor gestoffeerde en gemeubileerde huurwoningen, waar de prijzen voor nieuwe contracten respectievelijk 9% en 6% stijgen, aldus Pararius.

Er zijn echter grote regionale verschillen en in bijvoorbeeld Amsterdam, waar de huurstijgingen waren afgeremd, bedroeg de stijging 8,6%. Dit brengt de gemiddelde prijs van een appartement van 70 vierkante meter op € 1.700.

Pararius-directeur Jasper de Groot wijst erop dat de meeste woningen in de hoofdstad geheel of gedeeltelijk gemeubileerd worden verhuurd, die traditioneel duurder zijn. ‘Slechts 9% van de woningen die de afgelopen drie maanden via Pararius in Amsterdam te huur werden aangeboden, was ongemeubileerd’, zegt De Groot.

Veel van de gemeubileerde woningen zijn waarschijnlijk voormalige Airbnb-verhuurders die vanwege de gemeente beperkingen.

Utrecht

In Utrecht, dat de op één na duurste huurwoning was, zijn de gemiddelde prijzen voor een appartement van 70 vierkante meter opgelopen tot € 1.360. Maar Amstelveen, Haarlem en Leiden zijn nu iets duurdere steden om te huren dan Utrecht, zegt Pararius.

De Groot zei dat de inspanningen van de regering om het aantal sociale woningen te vergroten – met een huur van minder dan € 763 per maand en strikte inkomenseisen – de niet-huurgecontroleerde sector niet hielpen.

‘Deze sector is al veel te klein en de maatregelen die worden ingevoerd, zullen investeerders er gewoon van weerhouden geld te steken in vrije sectorwoningen’, zei hij.

Zwarte steen

Ondertussen heeft Blackstone-directeur James Seppala tijdens een vergadering van de parlementaire commissie voor binnenlandse zaken laten weten dat de investeringsgroep bezig is Nederland voor de lange termijn.

Blackstone ligt onder vuur, zowel voor het leeg laten staan ​​van honderden huizen in afwachting van renovatie als voor het verhogen van de huren tot niveaus die buiten het bereik van de meeste Amsterdammers liggen.

‘We zijn er voor onze investeerders en we willen een veilige, stabiele return on investment voor hen en voor onze huurders’, zei hij.

Seppala zei dat de gemiddelde huurprijs voor de 1.700 woningen van de groep in Amsterdam € 1.750 is. ‘We volgen de markt,’ zei hij. ‘Dat is het enige wat we denken,’ zei hij.

Seppala gaf toe dat het bedrijf nog geen belasting betaald op haar Nederlandse woningbeleggingen, maar dat komt doordat de divisie nog geen winst heeft gemaakt. ‘We hopen dat volgend jaar te doen’, zei hij.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment