Huurders worden na twee maanden niet meer uitgezet als ouders overlijden

Huurders worden na twee maanden niet meer uitgezet als ouders overlijden

Jongeren van wie de ouders overlijden terwijl ze samenwonen in een huurwoning, hoeven niet meer te verhuizen na twee maanden nadat de aantredende regering heeft aangekondigd de wet te wijzigen.

Woningcorporaties volwassen kinderen van overleden huurders een tijdelijk huurcontract kunnen aanbieden van maximaal twee jaar. Ook zullen zij sociale ondersteuning en hulp moeten bieden bij het verhuizen als de huurders de woning verlaten.

Particuliere en sociale verhuurders hebben met de minister afgesproken meer stappen te ondernemen om jonge bewoners te helpen en te voorkomen dat ze dakloos worden totdat de wet formeel is aangenomen.

De kwestie kwam in augustus aan het licht toen Fabiënne Valk, 19, en haar 18-jarige zus Valerie te horen kregen dat ze het huis in Enschede, waar ze opgroeiden, moesten verlaten nadat hun moeder stierf. Ze kwamen niet in aanmerking voor huurtoeslag omdat ze jonger waren dan 23 jaar.

Een artikel in de lokale krant Tubantia over de benarde toestand van de zusters leidde tot verontwaardiging, waarbij een pand van woningcorporatie Ons Huis is beklad met graffiti en twee auto’s werden in brand gestoken. Het bedrijf stemde er uiteindelijk mee in om de zusters in het huis te laten blijven.

De minister van Binnenlandse Zaken, Kajsa Ollongren, zei dat de verhuizing mensen de ruimte zou geven om te rouwen zonder zich zorgen te hoeven maken over het verlies van hun huis. ‘Jongvolwassenen die hun ouders verliezen, moeten zich kunnen concentreren op het verwerken van hun verlies.

‘Dankzij deze afspraken kunnen ze langer in het ouderlijk huis blijven wonen en hoeven ze zich geen zorgen te maken over hun woonsituatie.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment