Huizenprijzen stijgen met 20% in tweede kwartaal, aanbod huizen opdroogt

Huizenprijzen stijgen met 20% in tweede kwartaal, aanbod huizen opdroogt

De gemiddelde prijs betaald voor een woning in het tweede kwartaal van dit jaar raak € 410.000, een stijging van bijna 20% ten opzichte van 2020 en de grootste stijging sinds makelaarsvereniging NVM in 1985 begon met het monitoren van de cijfers.

De gemiddelde prijs van een appartement heeft € 344.000 bereikt, een stijging van 20%. Een vrijstaande woning kost huizenkopers gemiddeld € 618,00 terug, en dat is een stijging van ruim 23%.

NVM-voorzitter Onno Hoes riep de regering op actie te ondernemen om de oververhitting van de markt een halt toe te roepen. ‘Het aanbod slinkt en kopers doen er alles aan om een ​​huis te krijgen’, zei hij. ‘Zolang de politieke agenda de realiteit ter plaatse niet behandelt, verandert er niets.’

NVM-makelaars verkochten in het tweede kwartaal van het jaar 34.000 bestaande woningen, 12% minder dan in dezelfde periode in 2020. Het aantal verkochte nieuwbouwwoningen steeg met 25% tot circa 9.000.

Woningen wisselen nu gemiddeld binnen 24 dagen van eigenaar en dat is de kortste periode ooit, aldus de NVM.

De huizenprijzen stegen het sterkst in de drie noordelijke provincies, met 30% in de oostelijke delen van Friesland, Groningen en het noorden van Overijssel.

Ook in Den Haag, Rotterdam en Utrecht stegen de prijzen met ruim 20%, in Amsterdam met 14%.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment