Huizenprijzen stijgen 20% in februari, maar minder huizen wisselen van eigenaar

Huizenprijzen stijgen 20% in februari, maar minder huizen wisselen van eigenaar

De huizenprijzen blijven stijgen, met iets meer dan 20% in februari vergeleken met februari een jaar geleden, nationaal bureau voor de statistiek Dat meldt CBS dinsdag.

De stijging is iets lager dan in januari, toen een stijging van 21,1% werd opgetekend. Dat was de grootste stijging sinds het CBS in 1995 begon met het bijhouden van gegevens.

De huizenprijzen stijgen gestaag sinds juni 2013, toen ze tijdens de financiële crisis een dieptepunt bereikten. In vergelijking met toen zijn de prijzen bijna 92% gestegen.

Tegelijkertijd blijft het aantal transacties dalen door het tekort aan koopwoningen. Iets meer dan 14.000 flats en huizen wisselden in februari van eigenaar, een daling van 17% ten opzichte van februari 2021, aldus het CBS.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment