Huizenprijsstijgingen kunnen vertragen en er is meer onroerend goed op de markt

Huizenprijsstijgingen kunnen vertragen en er is meer onroerend goed op de markt

Er zijn voorzichtige tekenen dat de stijging van de huizenprijzen mogelijk afzwakt, waarbij de gemiddelde verkoopprijs in het eerste kwartaal van dit jaar met 2,1% daalt ten opzichte van de laatste drie maanden van 2021, aldus makelaarsvereniging NVM.

Ook kwamen er iets meer woningen op de markt: 17.000 eind maart, 10% meer dan eind vorig jaar, aldus de NVM.

Op jaarbasis stegen de huizenprijzen in het eerste kwartaal met 13,7%, vergeleken met meer dan 20% in het grootste deel van 2021.

Toch hebben de NVM-aangesloten makelaars dit jaar tot nu toe slechts 29.000 woningen verkocht, bijna 20% minder dan een jaar geleden, waardoor de woningmarkt nog steeds flink onder druk staat.

‘De huizenmarkt is nog krap en beschikbare woningen worden snel verkocht, maar er lijkt een zacht briesje te waaien over de oververhitte markt’, zegt NVM-voorzitter Onno Hoes. ‘De extreme prijsstijgingen van de voorgaande kwartalen zien we niet meer, maar toch is een stijging van 14% nog steeds fors.’

De gemiddelde prijs die voor een vrijstaande woning dit jaar tot nu toe is betaald, is € 428.000, terwijl een appartement gemiddeld € 362.000 kost.

Bijna vier op de vijf woningen werden boven de vraagprijs verkocht.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment