Huizen met stadsverwarmingssystemen kunnen nog steeds worden getroffen door hogere gasrekeningen

Huizen met stadsverwarmingssystemen kunnen nog steeds worden getroffen door hogere gasrekeningen

Mensen van wie de huizen zijn aangesloten op stadsverwarming, moeten mogelijk nog steeds hogere energierekeningen betalen, ook al zijn hun huizen niet aangesloten op het gasnet, heeft de junior minister van Economische Zaken Dilan Yesilgoz gezegd. bevestigd aan parlementsleden.

Wetgeving met betrekking tot stadsverwarmingssystemen, waarbij warme lucht door lokale generatoren of fabrieken in huizen wordt gepompt, stelt dat bedrijven die de systemen beheren niet meer voor verwarming mogen vragen dan mensen met traditionele verwarmingssystemen zouden betalen.

Het maximumbedrag wordt jaarlijks vastgesteld door consumentenautoriteit ACM en lag vorig jaar rond de € 1.141 exclusief belastingen, aldus de Telegraaf.

Het maximum werd ingevoerd om gebruikers te beschermen tegen te hoge rekeningen, maar nu stellen stadsverwarmingsbedrijven hun tarieven zo dicht mogelijk bij het maximum, aldus de krant.

Met de stijgende gasprijzen zal de ACM waarschijnlijk het maximum op 1 januari fors verhogen. En Vereniging van Eigenaren VEH vreest dat ook mensen met stadsverwarming een fors hogere rekening krijgen, ook al hebben ze geen gas in huis. .

Bovendien hebben ze op dit moment geen alternatief voor stadsverwarming en kunnen ze niet overstappen naar een goedkopere aanbieder, stelt de Telegraaf.

Volgens de krant zijn nu zo’n 500.000 huishoudens in Nederland aangesloten op stadsverwarming en dat is… tegen 2030 stijgen tot 1,2 miljoen.

Yesilgoz wees de parlementsleden er wel op dat iedereen, inclusief gebruikers van stadsverwarming, zal profiteren van de verlaging van de energiebelastingen komend jaar binnen, wat voor een gemiddeld huishouden zo’n € 400,- zal bedragen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment