Huisvuilberg vorig jaar met bijna 6% gestegen: CBS

Huisvuilberg vorig jaar met bijna 6% gestegen: CBS

Tapijten om te proberen het dumpen bij ondergrondse containers te stoppen.

De hoeveelheid afval die huishoudens in Nederland produceren, is vorig jaar met 5,7% gestegen, de grootste stijging in 25 jaar, meldt het CBS dinsdag.

In totaal steeg de hoeveelheid afval per persoon met 29 kilo, waarvan een groot deel door afval dat niet kan worden gerecycled.

Aan huis gekluisterd tijdens de lockdown leidde tot een toename van tuinafval, omdat mensen meer tijd op hun buitenruimtes doorbrachten. Ook de hoeveelheid voedselverspilling nam toe omdat uit eten gaan het grootste deel van het jaar geen optie was, aldus het CBS.

Stadswachten in Amsterdam deelden vorig jaar meer dan 20.000 boetes uit aan mensen die afval op straat dumpten en onderzochten sinds juni zo’n 30.000 klachten over afval, meldde het Parool in april.

Ongeveer 6% van de boetes ging naar bedrijven, de rest naar particulieren die werden geïdentificeerd door adressen achtergelaten op kartonnen dozen of op enveloppen in vuilniszakken.

Ook heeft de stad 30 extra vuilniswagens ingezet om het afval op te halen. Mensen die betrapt worden op het dumpen van afval riskeren een boete van € 95,-, maar die kan oplopen tot € 1.250 voor hardnekkige overtreders.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment