Hugo de Jonge onder vuur om privé e-mailgebruik voor officiële zaken

Hugo de Jonge onder vuur om privé e-mailgebruik voor officiële zaken

Minister-president Mark Rutte is naar de Tweede Kamer gedaagd om uit te leggen waarom voormalig minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zijn persoonlijke iCloud-e-mailadres gebruikte voor communicatie over verschillende werkgerelateerde zaken, terwijl dit in strijd is met officiële aanbevelingen.

Oppositiepartijen zeggen dat dit zou kunnen betekenen dat cruciale informatie over de manier waarop met de coronaviruscrisis is omgegaan, verloren is gegaan.

Rutte en minister van Binnenlandse Zaken Hanke Bruins Slot hebben te horen gekregen dat ze donderdag vóór 9.30 uur moeten rapporteren of de informatie van het iCloud-account veilig kan worden opgeslagen en openbaar kan worden gemaakt voor het formele onderzoek naar de coronavirusstrategie van de overheid.

De parlementsleden debatteren later op de dag over de controversiële deal over gezichtsmaskers van het ministerie van Volksgezondheid met voormalig ambtenaar en CDA-activist Sywert van Lienden.

De Volkskrant meldde vorige maand dat De Jonge die deal mogelijk heeft getriggerd door… contact opnemen met hoge ambtenaren over het voorstel via de Whatsapp berichtendienst.

Het Openbaar Ministerie doet momenteel onderzoek naar de overeenkomst naar aanleiding van een formele klacht van uitzendbureau Randstad, dat een aantal arbeidskrachten gratis ter beschikking stelde aan wat naar haar mening een non-profit onderneming was.

De overheidsopdracht van € 100 miljoen leverde Van Lienden € 9 miljoen op en de anderen elk € 5 miljoen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment