Hoorzittingen starten in proces tegen twee mannen voor moord op advocaat in 2019

Hoorzittingen starten in proces tegen twee mannen voor moord op advocaat in 2019

Bloemen voor het kantoor van Derk Wiersums.

De belangrijkste zittingen in het proces tegen twee mannen voor de moord op advocaat Derk Wiersum in 2019 beginnen maandag bij de streng beveiligde rechtbank bij Schiphol.

Giërmo B (37) wordt verdacht van het besturen van het witte busje dat werd gebruikt als vluchtauto en Moreno B (32) zou op 18 september voor zijn huis in Amsterdam de trekker hebben overgehaald op Wiersum.

Wiersum trad op voor Nabil B, een kroongetuige in een groot drugs- en moordproces rond bendeleider Ridouan Taghi, toen hij werd vermoord.

Peter R de Vries, de misdaadjournalist die afgelopen dinsdagavond werd neergeschoten, treedt momenteel op als vertrouweling van B en er is gesuggereerd dat de twee zaken met elkaar in verband staan, hoewel Taghi’s advocaat elke betrokkenheid ontkent.

De moord op Wiersum werd destijds omschreven als een ‘nieuwe, donkere fase’ in de steeds dodelijker wordende drugsoorlogen in de onderwereld en zette minister van Justitie Ferd Grapperhaus ertoe aan harde nieuwe maatregelen tegen drugscriminelen.

Vijf dagen zijn geweest gereserveerd voor de hoorzittingen.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment