Hoogwater in Limburg ‘geen reden tot paniek’, zeggen veiligheidsexperts

Hoogwater in Limburg ‘geen reden tot paniek’, zeggen veiligheidsexperts

Door hevige regenval in het weekend stijgt het water in de Limburgse Geul, maar een herhaling van de wateroverlast van afgelopen zomer zit er niet in, lokale omroep 1Limburg rapporten.

De hulpdiensten waren zondag zeer alert toen de meeste regen viel, maar naarmate de nacht vorderde, daalde het waterpeil en kan slechts een handvol tuinen, kelders en wegen nog worden aangetast, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Valkenburg behoorde tot de zwaarst getroffen steden in Limburg in juli vorig jaar maar volgens burgemeester Daan Prevoo is er geen reden tot paniek. ‘Het lijkt alsof we te maken hebben met een winterse hoeveelheid water, normaal voor de tijd van het jaar. Het lijkt in niets op de hoeveelheid water van afgelopen zomer’, zei hij.

Voor Limburg is de rest van de week geen regen van enige betekenis voorspeld, maar de waterschappen houden de Geul in de gaten, met name bij Epen en Wijlre, waar een opslagplaats voor vaten en kratten van brouwerij Brand onder water kwam te staan.

Een evaluatie van de overstroming van vorig jaar, die voor zo’n 1,8 miljard euro schade aanrichtte, toonde aan dat er weliswaar een plan was om maatregelen te nemen bij hoogwater in de Maas, maar dat dit plan voor de Geul niet bestond.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment