Hoogste Nederlandse rechtbank verontschuldigt zich bij slachtoffers kinderopvangtoeslag

Hoogste Nederlandse rechtbank verontschuldigt zich bij slachtoffers kinderopvangtoeslag

De hoogste rechtbank van Nederland, de Raad van State, heeft zich verontschuldigd bij slachtoffers van het kinderbijslagschandaal, omdat het al veel te lang de ‘alles of niets’-benadering heeft gevolgd, zelfs bij kleine wetsovertredingen.

‘Onze excuses aan ouders die in de problemen zijn gekomen omdat we te lang een strikte lijn hebben gevolgd’, zegt Bart Jan van Ettekoven, voorzitter van de sectie bestuursrecht van de rechtbank. zei in een verklaring. ‘We hadden deze ouders betere rechtsbescherming moeten bieden.’

Tienduizenden Nederlandse ouders waren ten onrechte beschuldigd van fraude en onterecht bevolen duizenden euro’s aan historische kinderopvangtoeslag terugbetalen door de Belastingdienst.

Dat vertelde Aleid Wolfsen, voorzitter van de Nederlandse privacywaakhond AP donderdag aan de omroep ons dat uitspraken van de Raad van State tegen slachtoffers van het kinderopvangtoeslagschandaal ‘van ongekende ernst’ waren.

Hij stelt dat de hoogste bestuursrechter kennelijk nooit heeft opgemerkt dat het in hoofdzaak gaat om mensen met een dubbele nationaliteit. ‘Dit gaat over zo’n grote massa’ [of people] dat als je het niet hebt opgemerkt, er iets mis is met je waarnemingsvermogen’, zei hij.

‘Als jij [do not protect people against discrimination], je doet mee aan het discrimineren van mensen. Dat betekent dat jij ook schuldig bent.’

disproportioneel

Tussen 2004 en 2019 stopten duizenden ouders met het stopzetten van de kinderopvangtoeslag en moesten ze elke cent terugbetalen die ze ooit hadden gekregen, soms vanwege de kleinste fouten.

Velen werden bestempeld als fraudeurs en hun gegevens werden gedeeld door overheidsdiensten, met verwoestende gevolgen voor hun financiële, persoonlijke en het welzijn van kinderen. Na een zinderend commissierapport, en de val van de Nederlandse regering in januari hebben zo’n 15.000 mensen € 30.000 schadevergoeding gekregen en duizenden wachten nog steeds op de beoordeling van hun individuele zaak.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment