Hoofdverdachte in ganglandproces Marengo uitgeleverd aan Nederland

Hoofdverdachte in ganglandproces Marengo uitgeleverd aan Nederland

De vermeende rechterhand van Ridouan Taghi, de man die centraal stond in een van de grootste moordzaken in Nederland ooit, is uit Colombia uitgeleverd, zo hebben officieren van justitie bevestigd.

Saïd Razzouki is een beklaagde in de zogenaamd Marengo-proces, waarin Taghi en 16 anderen worden beschuldigd van het organiseren van zes moorden tussen 2015 en 2017. De moorden zouden deel uitmaken van de ‘Mocro-oorlogen’ tussen rivaliserende drugsbendes.

Razzouki werd in februari gearresteerd in de noordwestelijke stad Medellin, waar hij zich had verstopt in een appartement. Op 27 oktober ondertekende de Colombiaanse president, Iván Duque, een uitleveringsbevel nadat een rechtbank het argument van zijn advocaten dat het verzoek ‘geen serieuze basis’ had, verwierp.

Nederlandse media zeiden: de 49-jarige is overgebracht naar de zwaarbeveiligde eenheid in de gevangenis van Vught, waar ook Taghi en zijn broer Mohammed R. worden vastgehouden.

Taghi, 43, werd in december 2019 gedeporteerd vanuit Dubai, waar hij met zijn vrouw en zes kinderen in een privévilla had gewoond. Hij en de andere beklaagden worden beschuldigd van het plannen van 13 moorden, waarvan er zes werden uitgevoerd.

Onderzoeksjournalist Peter R. de Vries is afgelopen juli overleden nadat hij in het centrum van Amsterdam was doodgeschoten toen hij een televisiestudio verliet. Twee mannen staan ​​momenteel terecht voor zijn moord.

De Vries vertegenwoordigde Nabil B., een kroongetuige in de Marengo-zaak wiens advocaat, Derk Wiersum, werd vermoord voor zijn huis in Amsterdam in september 2019.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment