Hoofden van de veiligheidsraad komen bijeen terwijl organisatoren van dorpsfeesten om compensatie vragen

Hoofden van de veiligheidsraad komen bijeen terwijl organisatoren van dorpsfeesten om compensatie vragen

Het besluit van de regering om festivals en alle massa-evenementen zonder vaste zitplaatsen tot in ieder geval medio augustus te verbieden, heeft geleid tot schadevergoedingen van organisatoren van dorpsfeesten in Nederland, aldus het AD maandag.

De 25 hoofden van de veiligheidsraad komen maandag bijeen om de implicaties te bespreken van het besluit van de regering op vrijdag om enkele van de coronavirusbeperkingen na slechts twee weken terug te brengen, na een golf van positieve tests.

En nu hebben een aantal burgemeesters de regionale veiligheidsraden gevraagd om te lobbyen bij de rijksoverheid voor financiële steun, aldus het AD.

‘We begrijpen waarom de overheid moet ingrijpen, maar we zijn ons ook bewust van de enorme impact die dit zal hebben op velen in onze regio”, zegt burgemeester Peter Snijders van Zwolle.

‘We zullen ons best doen om landelijke aandacht te krijgen voor de roep om compensatie voor lokale cafés en bars en organisatoren van evenementen’, zei hij. ‘Deze evenementen worden vaak georganiseerd door vrijwilligers die nu met de financiële gevolgen worden geconfronteerd.’

Ook bespreken de burgemeesters een voorlopig rapport naar de ervaringen van cafés, bars en nachtclubs met het ‘test voor toegang’-systeem en de CoronaCheck-app na meldingen van fraude en slechte controles.

Superstrooier

Virologen zeggen dat de sterke stijging van het aantal gevallen – meer dan 10.000 op zaterdag – te wijten is aan een aantal superspreader-gebeurtenissen sinds de beperkingen werden opgeheven en mogelijk verband houdt met ‘test voor toegang’-fouten.

Niettemin, Louis Kroes van het Leids academisch ziekenhuis LUMC, vertelde de Telegraaf dat de stijging van het aantal gevallen tot dusver weinig invloed heeft gehad op het sterftecijfer en het zorgstelsel.

‘Ja, de situatie kan heel ernstig worden als ze niet onder controle wordt gebracht, maar tot nu toe zien we weinig doden en is het rustig in de ziekenhuizen’, zei hij. ‘De situatie ziet er niet erg ernstig uit als we alleen naar besmettingen kijken.’

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment