Hoofden rollen bij Just Eat Takeaway nu COO en voorzitter aftreden

Hoofden rollen bij Just Eat Takeaway nu COO en voorzitter aftreden

De Nederlandse maaltijdbezorger Just Eat Takeaway verloor woensdag twee hoge functionarissen, slechts enkele uren voor de AVA van het beursgenoteerde bedrijf.

De eerste die gaat is de Chief Operating Officer Jörg Gerbig die geconfronteerd wordt met een formele klacht over zijn gedrag.

Gerbig, 49, is de oprichter van het Duitse maaltijdbezorgingsbedrijf Lieferando.de, in 2014 overgenomen door Thuisbezorgd.

‘De raad van commissarissen is onlangs op de hoogte gebracht van een formele klacht over Jörg Gerbig in verband met mogelijk persoonlijk wangedrag tijdens een bedrijfsevenement’, aldus het bedrijf, zonder verdere details te geven.

Een externe deskundige is nu ingeschakeld om een ​​onderzoek uit te voeren en Gerbig kan worden herkozen als wordt vastgesteld dat de beschuldigingen ongegrond zijn, aldus het bedrijf.

Voorzitter

Het bedrijf zei ook de voorzitter van de raad van commissarissen Adriaan Nühn stapte opnaar aanleiding van bezorgdheid over de uitdagingen waarmee het bedrijf wordt geconfronteerd.

‘Om ervoor te zorgen dat de raad van commissarissen zich volledig kan richten op de uitdagingen en kansen die voor ons liggen, vind ik het belangrijk dat er een groot draagvlak is, vooral ook onder aandeelhouders, voor zowel de onderneming als de raad van commissarissen’, zegt Nühn in een websiteverklaring.

‘Niet herkiesbaar zijn, is naar mijn mening de beste beslissing die ik kan nemen om de belangen van de onderneming en haar stakeholders, inclusief haar aandeelhouders, te dienen.’

Grubhub

Het bedrijf krijgt sinds de overname van US forse kritiek van aandeelhouders online voedselplatform Grubhubwaarvan oprichter Jitske Groen nu heeft toegegeven, kan worden doorverkocht.

Vorige week riep hedgefonds Cat Rock op tot een sanering op directieniveau, met het argument dat de waarde van het bedrijf in twee jaar tijd met 75% is gekelderd.

Op woensdag daalden de aandelen van Takeaway aan het begin van de middag met 1,4% tot € 25,93.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment