Hollands bloemenhulde aan paus gaat na al deze paasdagen door

Hollands bloemenhulde aan paus gaat na al deze paasdagen door

De traditie om het Sint-Pietersplein te bekleden met Nederlandse bloemstukken voor de pauselijke inzegening van Urbi en Orbi kan toch doorgaan als een nieuwe sponsor instapt.

Sinds 1989, toen paus Johannes Paulus II de zegen afsloot met ‘Bedankt voor de bloemen’, sieren bloemen uit Nederland het Sint-Pietersplein met Pasen.

De Limburgse bloemist Paul Deckers, die de bloemen al 35 jaar levert, had een ‘spectaculaire vertoning’ gepland nadat hij twee jaar op rij had gemist vanwege de pandemie, vertelde hij aan de omroep NOS.

Zijn sponsors zijn echter niet meer bereid de pauselijke bloemstukken te betalen. ‘Het past niet meer in hun marketingstrategie’, zegt Deckers, die de Benamenti-medaille ontving voor kerkdiensten.

Echter, bij het horen van de kwestie, Friezenkerk, de kerk voor Nederlanders woonachtig in Rome, besloot actie te ondernemen en kondigde aan de financiering over te nemen. Zij is momenteel in gesprek met de betrokken partijen.

‘De bloemengroet van de paus vanuit Nederland en vanuit de Nederlandse kerkprovincie aan de wereldkerk is te bijzonder om te stoppen’, zegt rector Antoine Bodar. ‘De verwachting is dat het Sint-Pietersplein dit jaar weer met Hollandse bloemen wordt versierd.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment