Hogescholen moeten ‘stages organiseren om racisme tegen te gaan’

Hogescholen moeten ‘stages organiseren om racisme tegen te gaan’

De manier waarop stages in Nederland worden georganiseerd, moet worden herzien om ervoor te zorgen dat studenten met een etnische minderheidsachtergrond niet worden gediscrimineerd, aldus de nieuwe nationale coördinator van de regering tegen discriminatie en racisme.

Rabin Baldewsingh zegt in een interview met website Nu.nl dat hogescholen rechtstreeks stages voor studenten moeten organiseren in plaats van ze te laten solliciteren. ‘Studenten worden aan hun lot overgelaten’, zegt Baldewsingh tegen de website. ‘De onderwijsinstelling zou de stages moeten organiseren.’

Baldewsingh heeft ook kritiek op de eigen wervingsstrategie van de overheid en pleit voor de invoering van anonieme sollicitaties en meer diverse selectiecommissies.

De coördinator is vorig jaar aangesteld om een ​​landelijk programma tegen discriminatie en racisme samen te stellen, dat deze zomer verschijnt.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment