Hoge Raad oordeelt dat Ziggo gegevens van ‘illegale downloaders’ niet hoeft te overhandigen

Hoge Raad oordeelt dat Ziggo gegevens van ‘illegale downloaders’ niet hoeft te overhandigen

Internetbedrijf Ziggo hoeft geen gegevens af te staan ​​van mensen die een film ‘illegaal hebben gedownload’, aldus een uitspraak van het Hooggerechtshof.

Distributeur Dutch Filmworks (DFW) had de zaak daarna voor de hoogste rechter van Nederland gedaagd rechters van het hof van beroep bevestigde in 2019 dat de privacy van klanten zwaarder weegt dan vermeende piraterij.

De rechtszaak ging over de film, The Hitman’s Bodyguard, een actiekomedie uit 2017 met in de hoofdrollen Samuel L. Jackson en Ryan Reynolds, die een lauwe kritische ontvangst had.

In augustus 2017, Dutch Filmworks aangekondigd dat het hard zou optreden tegen mensen die het bedrijf illegaal hadden gedownload.

Later eiste het dat Ziggo de namen en adressen zou overhandigen van 377 mensen die naar eigen zeggen de film tussen 21 december 2017 en 2 februari 2018 hadden gedownload zonder te betalen. Ziggo weigerde en DFW stapte naar de rechter.

Een lagere rechtbank oordeelde dat DFW niet genoeg had gedaan om aan te tonen dat de eigenaren van de IP-adressen de film daadwerkelijk hadden gedownload. Toen oordeelde een Nederlands hof van beroep dat DFW niet duidelijk genoeg was geweest over wat het van plan was met de klantinformatie te doen en wat voor boete het van plan was om de klanten van Ziggo te geven, dus hun privacy stond voorop.

Deze uitspraak blijft staan, na de uitspraak van het Hooggerechtshof vorige week. De Hoge Raad motiveerde haar beslissing niet, maar oordeelde dat DFW alle kosten moet dragen.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment