Hockeyclub Victoria in Rotterdam verwelkomt Oekraïens onder-21 damesteam

Hockeyclub Victoria in Rotterdam verwelkomt Oekraïens onder-21 damesteam

Het gehele Oekraïense dames hockeyteam onder de 21 heeft hun thuisland verlaten en wordt opgevangen door hockeyclub Victoria in Rotterdam.

Het team arriveerde begin vorige week en een groot deel van het clubhuis is nu overgedragen aan de nieuwe ‘leden’ die in de kleedkamers en een bestuurskamer wonen, terwijl er wordt gezocht naar meer permanente accommodatie.

Nabijgelegen bedrijven en winkels hebben voedsel, toiletartikelen en sportuitrusting verstrekt aan de jonge vrouwen, van wie velen met heel weinig vertrokken club’s website zei:.

‘Elke speler heeft zijn eigen verhaal en het is onze taak om hen ruimte en respect te bieden’, aldus de aankondiging.

De ontsnapping naar Rotterdam begon met een telefoontje naar hockeycoach en trainer Michel de Lange door de Oekraïense hockeybond om hulp. De vrouw van De Lange komt uit Oekraïne en speelde hockey voor haar land.

Hij ging op zoek naar een geschikte plek waar de vrouwen konden verblijven en gebruikte zijn contacten om een ​​’trainingskamp’ te vinden, zoals een vakantiepark waar de vrouwen konden verblijven. Na het trekken van een zwarte opende de Rotterdamse hockeyclub Victoria haar deuren om het team te verwelkomen.

‘Ze hadden zoveel dingen voorbereid en over nagedacht’, vertelde hij omroep NOS. ‘Ze hadden onderwijs geregeld, medische hulp, slaapzalen waar ze konden slapen. Ze waren er helemaal klaar voor.’

Het team verliet Oekraïne in een bus en reisde via Polen en Duitsland naar Nederland.

‘Het was erg moeilijk om mijn vrienden en familie achter te laten, maar mijn ouders zijn blij dat ik veilig ben’, zegt Anastasiia Bahmet vertelde NOS. ‘Ik kan niet beschrijven hoe hartelijk we zijn ontvangen.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment