Het is onwaarschijnlijk dat de regels voor het coronavirus aanzienlijk worden versoepeld, waarschuwt OMT-lid

Jumbo-supermarkten tekenen deal met snelle bezorgservice Gorilla’s

Een belangrijke regeringsadviseur heeft in een actualiteitenprogramma op de televisie verteld dat mensen niet mogen verwachten dat de huidige coronavirusmaatregelen aanzienlijk zullen worden opgeheven wanneer ze volgende week opnieuw worden beoordeeld.

Over Nieuwsuur zei infectieziekte-expert en Outbreak Management Team-lid Marc Bonten dat de aanwezigheid van de Omicron-variant van het coronavirus voorzichtigheid vereist en dat mensen ‘niet moeten hopen’ dat de huidige lockdown in zijn geheel wordt opgeheven.

Niet-essentiële winkels, musea, cafés en theaters waren de week voor kerst allemaal gesloten vanwege de toename van het aantal gevallen van coronavirus. Het aantal gevallen is de afgelopen dagen licht gestegen, maar de regering heeft niettemin besloten dat: scholen mogen weer open op 10 januari zoals gepland.

‘Als er ruimte is voor enige ontspanning’ [in the rules] dan denk ik dat het OMT zal zeggen “doe het in kleine stapjes en kijk wat er gebeurt”,’ zei Bonten.

Het OMT komt vrijdag bijeen om de laatste situatie te bespreken en volgende week moeten de ministers beslissen of de lockdown-maatregelen moeten worden voortgezet.

Skiën

Ondertussen is de AD gemeld dat bijna 1.000 mensen positief hebben getest op coronavirus na te hebben genoten van een nieuwjaarsskivakantie in Oostenrijk.

De cijfers zijn afkomstig van het RIVM en laten een verzesvoudiging zien ten opzichte van de voorgaande week, aldus het AD.

Honderden mensen haastten zich naar Oostenrijk om vooruit te lopen op het besluit van het land om een ​​boosterdosis en een negatieve PCR-test verplicht te stellen voor Nederlandse toeristen.

Het aantal mensen dat positief test na terugkeer uit Zwitserland en Italië is ook verdubbeld, aldus de krant.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment