Het financieringsprogramma voor de eerste ronde van de opleiding is overtekend

Het financieringsprogramma voor de eerste ronde van de opleiding is overtekend

De eerste aanvraagronde voor maximaal € 1.000 om te helpen betalen voor een officieel erkende opleiding is massaal overtekend, het staatsbureau voor arbeidsbemiddeling UWV, dat de STAP-financieringzei vrijdag.

De regering heeft 160 miljoen euro gereserveerd om in vijf rondes te worden verdeeld, en de volgende zal op 1 mei beginnen, wanneer de tweede batch van 32 miljoen euro beschikbaar zal zijn. In totaal is het geld voldoende om minimaal 160.000 een cursus of opleiding te laten volgen.

‘De grootste belangstelling is de bevestiging van de behoefte die het STAP-proces voorziet’, zegt UWV-directeur Tof Thissen tegen nieuwswebsite Nu.nl. ‘Zo’n 35.000 mensen hebben binnen drie dagen financiering aangevraagd en kunnen nu… hun positie op de arbeidsmarkt versterken.’

De financiering staat open voor iedereen van 18 tot de AOW-leeftijd en voor zowel Nederlandse als Europese staatsburgers en hun partners. De opleiding die ze willen volgen moet officieel erkend zijn.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment