Het aantal toeristen zal dit jaar niet herstellen omdat oorlog en het coronavirus de vakantieplannen beïnvloeden

Het aantal toeristen zal dit jaar niet herstellen omdat oorlog en het coronavirus de vakantieplannen beïnvloeden

Pasen is traditioneel de start van het Nederlandse toeristenseizoen, maar hoewel er dit jaar meer naar Nederland zal komen dan in 2021, zullen de aantallen ver onder het record van 2019 liggen, zo blijkt uit cijfers van de VVV.

Inflatie, de oorlog in Oekraïne en het risico op een nieuwe coronavirusgolf hebben allemaal invloed op de prognoses en vakantieplannen, zegt het NBTC.

Nederlandse vakantiegangers gaan dit jaar weer naar het buitenland, na twee jaar thuis op vakantie te zijn geweest. Het aantal staycations daalt dit jaar met 7% ten opzichte van 2021, NBTC-directeur Jos Vranken vertelde het Parool.

Maar er zullen dit jaar waarschijnlijk minder Duitse bezoekers naar Nederland komen dan in het pre-coronatijdperk, en zij zijn traditioneel de grootste toeristengroep, zei Vranken.

Ook zijn er minder Amerikaanse toeristen onderweg en uit onderzoek blijkt dat de angst voor het coronavirus een belangrijke reden blijft om niet te reizen, zei hij. ‘Dat verbaasde ons, maar de verspreiding van het coronavirus en de reisbeperkingen zijn een belangrijkere reden’ [for Americans] niet naar Nederland te komen dan de oorlog’, zei hij tegen de krant.

12 miljoen

Het NBTC schat dat dit jaar niet meer dan 12 miljoen buitenlandse en 24 miljoen Nederlandse toeristen minimaal één nacht buitenshuis in Nederland zullen doorbrengen, vergeleken met bijna 46 miljoen in 2019.

Maar dat betekent niet dat de lopende discussie over te veel toeristen verdwijnt, zegt hij tegen de krant. ‘De tolerantiegrens is de afgelopen twee jaar duidelijk gedaald en we zijn gewend om parken en pleinen leeg te maken’, zegt hij. ‘Er is een negatieve kijk op toerisme.’

Amsterdam blijft de grootste toeristische trekpleister van Nederland, trok in 2019 21,5 miljoen bezoekers en dwingt de gemeente tot maatregelen om het aantal jongeren verminderen komen om in het bijzonder marihuana te roken.

ABN Amro heeft voorspeld dat internationale toeristenaantallen zal pas in 2024 volledig herstellen en zegt dat dit slecht nieuws is voor hotels en attracties die zich richten op toeristen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment