Hema sluit zes winkels in Groot-Brittannië, nu de strategie wordt opgeschud

Hema sluit zes winkels in Groot-Brittannië, nu de strategie wordt opgeschud

De Nederlandse winkelketen Hema sluit haar zes winkels in Groot-Brittannië, het eerste zichtbare teken van haar nieuwe strategie om zich te concentreren op haar ‘thuismarkten’ Nederland, België en Frankrijk.

Dat er veranderingen op komst waren, werd vorig jaar duidelijk toen het bedrijf werd overgenomen door de familie Van Eerd van Jumbo-faam en een investeringsfonds. Het bedrijf heeft ook een handvol winkels in Spanje, Oostenrijk, Duitsland en, via een lokale franchisenemer, in Dubai en Qatar.

HEMA is in 2014 gestart in de UK als onderdeel van de toenmalige strategie om uit te groeien tot een internationaal merk.

‘Het is ons echter nooit gelukt om een ​​solide positie op de Britse markt op te bouwen’, zegt nieuwe CEO Saskia Egas Reparaz. ‘We evalueren nu onze hele landenportfolio met als doel ons te kunnen focussen op een beperkt aantal landen, zodat we in de toekomst groeikansen beter kunnen benutten.’

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment