Helft online fraudeslachtoffers krijgt geld terug in experiment met deurwaarders

Helft online fraudeslachtoffers krijgt geld terug in experiment met deurwaarders

Een experiment om geld terug te vorderen voor de slachtoffers van online fraude, heeft ertoe geleid dat de helft van de slachtoffers in ieder geval een deel van hun geld terugkrijgt, zo blijkt uit een evaluatie van de regeling door CapGemini.

Een kwart van de 211 slachtoffers die deelnamen aan het project kreeg al hun geld terug en nog eens 25% kreeg een percentage. Het project richtte zich op mensen die artikelen online hadden gekocht, maar nooit hadden ontvangen.

Het project hield in dat de slachtoffers deurwaarders en invorderingsspecialisten van twee particuliere organisaties inschakelden om het geld terug te vorderen zonder tussenkomst van de politie.

‘De politie wordt er vaak van beschuldigd te weinig te doen voor slachtoffers van online fraude’ zei in een verklaring. ‘Daardoor ontstond het idee om dergelijke zaken door te sturen naar twee organisaties, zodat zij procedures konden starten om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk slachtoffers hun geld terugkrijgen.’

In totaal betaalde 87% van de fraudeurs het geld terug of werd vervolgd, aldus de politie.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment