Heineken trekt zich terug uit Rusland en veroordeelt ‘ongerechtvaardigde aanval’ op Oekraïne

Heineken trekt zich terug uit Rusland en veroordeelt ‘ongerechtvaardigde aanval’ op Oekraïne

De Nederlandse brouwerij Heineken heeft zich aangesloten bij de uittocht van westerse bedrijven uit Rusland als reactie op de ‘voortdurende escalatie’ van de oorlog in Oekraïne.

Het in Amsterdam gevestigde bedrijf zei met onmiddellijke ingang alle productie, reclame en verkoop te beëindigen. Heineken produceert een aantal lokale bieren in Rusland, waaronder Okhota, Doctor Diesel en Stepan Razin, en brengt haar internationale merken op de markt.

‘We staan ​​achter het Oekraïense volk en onze harten gaan uit naar alle getroffenen’, aldus het bedrijf een verklaring ondertekend door CEO Dolf van den Brink. ‘De oorlog van de Russische regering tegen Oekraïne is een niet-uitgelokte en volkomen ongerechtvaardigde aanval.’

Heineken zei dat het actie onderneemt om zijn bedrijven in Rusland te ‘afschermen’ om royalty’s en voordelen af ​​te sluiten.

Het bedrijf zei ook dat het zijn financiering aan NGO’s in Polen, Roemenië, Slowakije en Hongarije, die de meeste Oekraïense vluchtelingen opvangen, opvoert.

‘We hopen van harte dat er op korte termijn een pad naar een vreedzaam resultaat ontstaat’, eindigde de verklaring.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment