Hartkloppingen uit de jaren 80 Henny Vrienten van Doe Maar overleden op 73-jarige leeftijd

Hartkloppingen uit de jaren 80 Henny Vrienten van Doe Maar overleden op 73-jarige leeftijd

Henny Vrienten, zanger van de megapopulaire Nederlandse band Doe Maar uit de jaren 80, is op 73-jarige leeftijd overleden.

Doe Maar (de naam betekent ‘gewoon doen’ maar op een nukkige manier gezegd) had begin jaren tachtig een reeks hits, waaronder De Bom, Nederwiet, Is dit alles en Doris Dag.

De band, die in 1984 uit elkaar ging en verschillende keren hervormde voor eenmalige concerten, had een bijzonder grote aanhang onder tienermeisjes. Ze worden beschouwd als een van de meest succesvolle Nederlandse bands aller tijden.

In latere jaren werkte Vrienten samen met Golden Earring-gitarist George Kooijmans en Boudewijn de Groot als Vreemde Kostgangers. Hij componeerde ook soundtracks voor films en documentaires en was recentelijk betrokken bij een nieuwe musical, De Koning van Amsterdamdie later dit jaar in première gaat.

Concent-organisator Mojo, die zijn overlijden aankondigde, gaf geen aanleiding. Vrienten was al enige tijd onwel en in september vorig jaar annuleerde de band plannen voor een afscheidstournee vanwege zijn ziekte.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment