Gymnastiekcoach vrijgesproken van misbruik wegens gebrek aan bewijs

Gymnastiekcoach vrijgesproken van misbruik wegens gebrek aan bewijs

Gymnastiektrainer Vincent Wevers is gewist van de lichamelijke en geestelijke mishandeling van jonge turners door de sporttuchtcommissie ISR.

In 2020 turnvereniging KNGU geschorst Wevers nadat verschillende voormalige gymnasten hadden gesproken over geslagen, geschreeuwd en gekleineerd worden, vaak terwijl ze nog erg jong waren.

De commissie zei dat het KNGU-onderzoek naar het gedrag van de Wever ‘niet voldeed’ en dat er onvoldoende bewijs was tegen de coach.

Wevers, vader van Olympisch kampioen Sanne Wevers, zei dat hij de cultuur van toen had overgenomen toen hij begon met trainen. ‘Er was weinig ruimte voor de gymnasten om inspraak te hebben’, zei hij. ‘Maar met wat ik nu weet, zou ik me nooit zo hebben gedragen.’

Door het besluit wordt de schorsing van Wever opgeheven. De KNGU, die vier weken de tijd heeft om in beroep te gaan, zei het zou het vonnis ‘bestudeeren’.

Petra Witjes, een van de turnsters die naar voren kwam, zei dat de ISR ‘de turnsters had bedrogen’.

‘Maandenlang heb ik gezegd dat het onderzoek niet professioneel werd uitgevoerd, op basis van relevantie en waarheidsvinding. Nu blijkt dat de commissie geen besluit kan nemen omdat het onderzoek is mislukt’, zegt ze.

Voormalig turnster Joy Goedkoop zei dat er ‘voldoende bewijs is van wat er in de turnsport is gebeurd en nog steeds gebeurt’. ‘Wat de oppositie deed, was de inhoud ongeldig maken door te wijzen op gebreken in het onderzoek, wat heel gemakkelijk was gezien het slordige werk van de ISR’, zei ze.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment