Gündoğan ‘betreurt’ schorsing van Volt, maar neemt juridisch advies in

Gündoğan ‘betreurt’ schorsing van Volt, maar neemt juridisch advies in

Volt-parlementslid Nilufer Gündoğan heeft de partij ervan beschuldigd ‘onevenredig’ te hebben gehandeld door haar te schorsen terwijl ze beschuldigingen van ongepast gedrag onderzoekt.

Gündoğan, een van de drie parlementsleden van de pro-Europese partij, gaf een verklaring af waarin stond dat de partij niet had gereageerd op haar verzoeken om de beschuldigingen te bespreken, waardoor ze ‘gedwongen moest nadenken over de situatie’.

‘Allereerst heb ik spijt van de gang van zaken, die voor mij een nachtmerrie zijn geweest’, zei ze op Twitter.

‘Ik ben ervan overtuigd dat, gezien de aard en omvang van de klachten, de reactie onevenredig was, met name het gebrek aan gehoor aan mijn verzoek van die zondagavond om ons allemaal 24 uur de tijd te geven om de omstandigheden goed te overwegen en niet in haast.

‘Als mensen zich door mijn manier van werken onveilig hebben gevoeld, betreur ik dat ten zeerste. Tot die tijd wacht ik de uitslag van het onderzoek af en reageer ik op basis van het onderzoek.’

De 41-jarige zei dat ze vastbesloten was om haar zetel in het parlement te behouden en nog steeds het beleid van Volt steunde. Maar ze vroeg zich ook af of haar schorsing wettelijk gerechtvaardigd was en zei advies in te winnen bij advocaat Gert-Jan Knoops.

Als woordvoerder van Volt op het gebied van justitie en defensie is Gündoğan in het parlement slaags geraakt met de extreemrechtse partij Forum voor Democratie en sprak ze onlangs over de bedreigingen die ze op sociale media ontvangt.

Afgelopen november weigerde FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren de aanslagen te veroordelen en vertelde het parlement dat hij ‘trots’ was op de aanhangers van de partij omdat ze ‘er alles aan deden om mevrouw Gündoğan over te halen haar absurde beleid te laten vallen’.

Gündoğan zei in haar verklaring dat ze vorige week haar persoonlijke veiligheid had besproken met partijcollega’s en advies had ingewonnen over beveiliging. ‘Het leven in de politiek is me veel waard, maar niet alles. Ik ben niet alleen politicus, maar ook moeder, en daardoor kijk je anders tegen dingen aan.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment