Grote stijging meldingen van seksueel wangedrag in creatieve sectoren

Grote stijging meldingen van seksueel wangedrag in creatieve sectoren

Ongeveer 120 mensen die in de culturele en creatieve sector werken, hebben melding gemaakt van seksueel wangedrag in de nasleep van de Voice of Holland-schandaal.

In de eerste drie dagen nadat beschuldigingen van misbruik aan het licht kwamen, werd er 97 keer contact opgenomen met een organisatie die is opgericht om seksueel misbruik in de creatieve sector aan te pakken, het totale aantal voor heel 2021.

Meldingen van misbruiksituaties zijn sindsdien opgelopen tot 120, vertelde Mores-directeur Janke Dekker aan televisietalkshow Jinek.

Dekker zei dat 15% van de gevallen in de voorgaande jaren ernstig genoeg was om vervolging te verdienen. ‘Voor de rapporten die in die drie dagen binnenkwamen, was het meer als 50%’, zei Dekker.

Ook kreeg de organisatie e-mails van mensen die werkzaam zijn in advocatenkantoren, de luchtvaart en de medische sector met de vraag waar ze misstanden op de werkvloer kunnen melden.

Meldingen bij de politie lopen in 80% van de gevallen op niets uit, zegt Dekker, omdat het misbruik moeilijk te bewijzen is. Werkgevers, die de plicht hebben om een ​​veilige werkomgeving te bieden, vertellen vrouwen vaak dat ze de persoon moeten vermijden of beschuldigen hen van te gevoelig zijn, zei Dekker.

De gebeurtenissen rondom The Voice of Holland en het schokkende ontslag van technisch directeur Marc Overmars van Ajax voorbij cyber knipperende vrouwelijk personeel hebben de regering ertoe aangezet een regeringscommissaris van Metoo# aan te stellen.

Voormalig SEC-voorzitter Mariëtte Hamer, wie begon in de baan organiseert begin april een langdurig maatschappelijk debat om bewustwording en cultuuromslag te bewerkstelligen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment