Grootste deel van Nederland kleurt donkerrood op nieuwe EU-coronaviruskaart

Grootste deel van Nederland kleurt donkerrood op nieuwe EU-coronaviruskaart

De provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel zijn donkerrood gekleurd op de nieuwste coronavirusrisicokaart van het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding.

Groningen werd in de update van vorige week overgeschakeld naar donkerrood, toen de rest van het land van oranje en groen naar rood ging na de golf van besmettingen met het coronavirus.

Die beslissing leidde Duitsland en Frankrijk worden harder hun toegangsregels voor mensen uit Nederland, maar niet voor landen die Nederlandse vakantiegangers weigeren.

De rode classificatie stelt EU-landen echter wel in staat om hun eigen maatregelen te nemen om reizen in te perken, zoals het invoeren van extra tests of quarantainevereisten.

Het ECDC herziet elke donderdag zijn risicoclassificaties.

Het RIVM zei eerder deze week dat het aantal nieuwe besmettingen in Nederland lijkt te stabiliseren, hoewel het aantal ziekenhuisopnames stijgt.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment