Gronings dorp getroffen door aardbeving, mijnwerkers willen weten waarom

Gronings dorp getroffen door aardbeving, mijnwerkers willen weten waarom

Het dorp Garrelsweer in het noordoosten van Groningen is maandagnacht getroffen door een aardbeving met een kracht van 3,2 op de schaal van Richter, een van de zwaarste bevingen sinds mei 2019.

Honderden mensen meldden de beving te hebben gevoeld, maar het is vooralsnog onduidelijk of er schade is ontstaan. ‘Het was lang en zwaar’, zegt een inwoner van Garrelsweer tegen de lokale omroep RTV Noord.

Er is een relatief groot aantal aardbevingen in het gebied sinds begin oktober en mijnbouw inspecteurs hebben gasproductiebedrijf NAM gevraagd uit te leggen waarom officiële grenswaarden worden overschreden.

De productie van Groningengas wordt momenteel vanwege de problemen afgebouwd en vanaf 2023 zijn de reserves alleen in geval van nood toegankelijk.

Sinds 1986 hebben meer dan 1.000 bevingen tot 3,6 op de schaal van Richter de provincie getroffen.

Tot nu toe zijn 126.356 meldingen van schade veroorzaakt door de aardbevingen gedaan bij een officieel overheidsinstituut dat is opgericht om claims te verwerken. Tot nu toe is 1,15 miljard euro toegewezen aan huiseigenaren en anderen om de schade te vergoeden.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment