Groningen gas, slachtoffers uitkeringsfraude ontmoeten coalitieonderhandelaars

Groningen gas, slachtoffers uitkeringsfraude ontmoeten coalitieonderhandelaars

Gezinnen die het slachtoffer zijn geworden van het kinderbijslagschandaal en mensen van wie eigendommen zijn beschadigd door de aardbevingen in Groningen, worden uitgenodigd om hun verhaal te vertellen aan het team dat werkt aan het samenstellen van een nieuw kabinet.

De gesprekken moeten duidelijk maken hoe de relatie tussen de gewone burger en de overheid verbeterd kan worden, zei onderhandelaar Wouter Koolmees maandagmiddag tegen verslaggevers.

Ook oud-CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt, die het benefietschandaal op de politieke agenda heeft gezet, wordt uitgenodigd om een ​​bijdrage te leveren, evenals vertegenwoordigers van planbureaus van de overheid, De Nederlandsche Bank en de immigratiedienst IND.

De vier partijen die deel uitmaken van de huidige coalitie zijn overeengekomen om meer gedetailleerde onderhandelingen te voeren in een poging om hun alliantie uit te breiden, nadat ambtenaren er niet in slaagden een werkbare, alternatieve optie te vinden.

Het doel is om een ​​eenvoudig regeerakkoord samen te stellen zonder al te veel details, maar er zijn nog geen zaken afgerond, aldus Koolmees.

Nederland zit sinds januari zonder een effectieve regering.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment