Groen dorp om te onderzoeken hoe huizen van gas kunnen komen

Groen dorp om te onderzoeken hoe huizen van gas kunnen komen

De wind waait niet altijd en de zon schijnt niet altijd. Dit zijn de problemen voor duurzame energie die een nieuwe 24/7 energielab opgezet door de TU Delft hoopt op te lossen.

In 2018 zei de Nederlandse regering dat alle nieuwbouw moet worden voorzien van een niet-gasgebaseerde energievoorziening om de afhankelijkheid van Groningen te verminderen en de klimaatdoelstellingen te halen, en nu staat de druk op om hetzelfde te doen met bestaande woningvoorraad.

Als onderdeel van het ‘The Green Village’-lab gebruikt Delft echte huizen, bewoners en gebruikers om te begrijpen hoe ze kunnen worden voorzien van emissievrije energie, om in hun behoeften te voorzien, tegen acceptabele prijzen – en, niet in de laatste plaats, in de huidige gebouwen.

Oud-decaan prof.dr. John Schmitz, een van de ondersteuners van het project: ‘Aan de TU Delft werken honderden wetenschappers aan de energietransitie. Als we alles in één project combineren en onze knowhow samenbrengen, kan dat de samenleving echt ten goede komen. The Green Village is daarvoor een unieke plek en kans.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment