Grenspolitie slaat terug naar gemeente Almere over paspoortchaos

Grenspolitie slaat terug naar gemeente Almere over paspoortchaos

Een noodpaspoort. Foto: Wikipedia

De grenspolitie heeft de gemeente Almere bekritiseerd omdat ze hen overstelpt met verzoeken om noodpaspoorten na een IT-storing.

De lokale overheid zegt pas in augustus paspoorten of ID-kaarten te kunnen uitgeven, waardoor mensen van wie het paspoort bijna verloopt, niet kunnen reizen.

Nadat de gemeente de bewoners had gezegd de Marechaussee om een ​​noodpaspoort te vragen, gaf de politie in een week 230 paspoorten af, tegen een of twee in een normale week.

Marechaussee-woordvoerder Mike Hofman vertelde Omroep Flevoland dat er meer aanvragen waren dan normaal omdat mensen hun paspoort hadden laten verlopen tijdens de corona-lockdown, maar de acties van Almere hadden de last alleen maar vergroot.

‘We kunnen de gemeente niet vervangen als uitgever van paspoorten of ID-kaarten’, zei hij. ‘We kunnen alleen een nooddocument afgeven onder strikte voorwaarden en het is maar geldig voor één specifieke reis. Het is geen vervanging voor een gewone ID-kaart of paspoort.’

Hofman zei dat het proces tijdrovend was omdat de grenspolitie veiligheidscontroles moet uitvoeren op het hele gezin voordat een nooddocument wordt afgegeven.

‘Dat is nu lastig, want we gebruiken een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP), maar de gemeente geeft die op dit moment ook niet uit. We moeten dus op zoek naar andere manieren om de identiteit van de aanvrager te verifiëren.’

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment