Gorilla’s en leeuwen in dierentuin Rotterdam hebben coronavirus

Gorilla’s en leeuwen in dierentuin Rotterdam hebben coronavirus

Meerdere gorilla’s en leeuwen in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam zijn positief getest op het coronavirus, dat ze mogelijk zonder symptomen hebben opgepikt bij een medewerker, bevestigt de dierentuin vrijdag.

De dieren vertonen griepachtige symptomen: ze zijn lusteloos, hebben minder eetlust, een lichte hoest en de gorilla’s hebben ook maag- en darmproblemen, aldus de dierentuin.

Aangezien de dieren in goede gezondheid verkeren, zei de dierentuin te verwachten dat het virus een mild effect op hen zou hebben. Onderzoek van dierentuinen in de Verenigde Staten en elders heeft aangetoond dat de conditie van het dier voordat infectie belangrijk is voor het verloop van de ziekte.

De dierentuin zei dat er geen risico is voor bezoekers en dat de verblijven voor gorilla’s en leeuwen werden gesloten nadat het coronavirus voor het eerst werd vermoed, dus de dieren werden effectief in quarantaine geplaatst.

Het is voor het eerst sinds het uitbreken van de coronapandemie dat dieren in de dierentuin positief zijn getest op het coronavirus.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment