Goede doelen halen miljoenen op voor humanitaire rampenbestrijding in Oekraïne

Goede doelen halen miljoenen op voor humanitaire rampenbestrijding in Oekraïne

Elf hulporganisaties hebben de collectieve oproep Giro555 geopend om geld in te zamelen voor wat zij omschrijven als een humanitaire ramp in Oekraïne.

De goede doelen zenden ook tv- en radiocommercials uit om donaties binnen te halen voor Giro555. Een eerder beroep, Giro5125vorige week gelanceerd door het Rode Kruis, heeft 3,7 miljoen euro opgehaald sinds de oorlog een week geleden begon.

‘Mensen hebben directe noodhulp nodig, zoals huisvesting, medische zorg en schoon drinkwater,’ zei Giro555-oproepvoorzitter Kees Zevenbergen.

‘Voor miljoenen Oekraïners, waaronder 7,5 miljoen kinderen, zijn er geen zekerheden meer. Ze zijn afhankelijk van humanitaire hulp en hebben onze steun nodig.’

De deelnemende organisaties zijn onder meer Stichting Vluchteling, CARE Nederland, Oxfam Novib, Save the Children, het Nederlandse Rode Kruis, UNICEF en de christelijke liefdadigheidsinstelling Kerk in Actie.

Elders in Nederland hebben lokale organisaties essentiële benodigdheden verzameld om naar Oekraïne te sturen.

een beroep op voedselpakketten kopen voor Oekraïense vrachtwagenchauffeurs die in Nederland werken en geen toegang hebben tot hun bankrekeningen, hebben in de eerste twee dagen € 125.000 opgehaald.

In Leiden deed marketingbureau-eigenaar Roald Laport een oproep om donaties van dekens, toiletspullen en babyvoeding via Limburg naar het conflictgebied te vervoeren.

in Haarlem, vintage winkeleigenaar Anna Roelofs-Ivanchenko verzamelt kleding en andere goederen voor verzending naar de Poolse en Roemeense grens, waar veel vrouwen en kinderen onderdak zoeken nadat de mannen het bevel kregen om te blijven en te vechten.

Liefdadigheidsinstelling uit Enschede Twente voor Oekraine neemt donaties en items, waaronder slaapzakken, matrassen, telefoonopladers en powerbanks, in om tijdelijke onderkomens op te zetten voor vluchtelingen die wachten om de grens over te steken.

Organisator Taco Potze, wiens softwarebedrijf Open Social 15 Oekraïense programmeurs in dienst heeft, zei dat hij aanbiedingen van ondersteuning had gekregen van verschillende lokale bedrijven, evenals van voetbalclub FC Twente en de universiteit.

‘De verhalen van deze mensen en de beelden van hun land op het nieuws lieten me niet onberoerd’ hij vertelde Tubantia. ‘Ik moest iets doen, ik kon zo’n menselijke tragedie niet negeren.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

 

Leave a Comment