Giro555 radio- en tv-inzamelingsactie voor Oekraïne levert €106 miljoen op

Giro555 radio- en tv-inzamelingsactie voor Oekraïne levert €106 miljoen op

De televisie- en radiomarathon van maandag om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne had tegen het einde van de uitzending € 106 miljoen opgehaald.

Het geld gaat naar de 11 organisaties achter de Giro555-oproep om onderdak, medische zorg en schoon water te bieden aan mensen die op de vlucht zijn voor de oorlog.

De radio-uitzending begon om 6 uur ‘s ochtends en duurde tot 21 uur, terwijl de gezamenlijke televisieprogramma’s – waarbij publieke en commerciële omroepen betrokken waren – van 20.30 uur tot 23.00 uur liepen. Beroemdheden en televisiepersoonlijkheden bemanden de telefoonlijnen terwijl de donaties binnenstroomden.

De campagne in Oekraïne markeert de 48e grote inzamelingsactie van de Giro555-organisaties in 38 jaar.

De meest succesvolle tot nu toe was de campagne van 2004 na de tsunami in de Indische Oceaan, die € 208 miljoen opbracht, terwijl de aardbeving in Haïti € 111 miljoen opleverde.

De regering heeft ook ingestemd om nog eens € 15 miljoen aan de campagne te doneren.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment